неділя, 21 лютого 2021 р.

Міжнародний день рідної мови

 21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Кожний народ – це своя неповторна культура, історія, традиції, спосіб життя, мова. Рідна мова – першооснова і першоджерело кожної людини.

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування»,— писав Панас Мирний.

У світі існує понад 6 тисяч мов. Кожна мова неповторна. Як не існує веселки без різнобарв’я кольорів, так не існує людства без барвистого вінка мов, однією з кращих квіток якого є наша українська мова.... державна мова України.

Вишукана в розмові інтелектуалів, строга і регламентована в діловодстві, легка та гнучка в бесіді друзів, образно багата, лексично наповнена в літературних творах, дотепна, іскриста.

Така вона – українська мова!

Тож плекаймо чудовий сад української мови, донесений до нас із глибини віків. Шануймо ж мову наших предків, мову Шевченка і Франка, Лесі Українки і Коцюбинського, Ліни Костенко і Стуса.... Нехай вона стане мовою наших дітей і онуків, мовою наших нащадків, щоб не зникла Україна, не зник великий материк у слов’янському морі.

Сьогодні ще актуальніше звучить голос нашого відомого поета Василя Симоненка «Без мови, без святості душі, без думки про завтрашній день немає громадянина»



Немає коментарів:

Дописати коментар

Завдання 15.04.22

 15 квітня 2022 р. 1. Повторіть раніше засвоєний матеріал  та перегляньте пояснення нового матеріалу  2. .Прочитайте правило в підручнику на...